Lediga tjänster

Arena Idé söker programchef för ekonomisk politik

Vi söker en programchef som vill ingå i tankesmedjan Arena Idés team på Barnhusgatan 4 i centrala Stockholm.

Vi söker dig som vill leda tankesmedjans arbete inom ekonomiområdet, genom att skriva egna rapporter och andra skrifter samt beställa och ge ut relevanta texter av andra ekonomer, forskare och utredare. Goda kunskaper i kvantitativ metod är meriterande. Vi vill att du ska kunna profilera dig som kommentator och expert inom områden som är viktiga för Arena Idé, inte minst sysselsättning, grön omställning, den svenska arbetsmarknadsmodellen och en jämlik välfärd.

Vi förväntar oss att du har och kommer att utvidga ditt nätverk av ekonomer, både i Sverige och internationellt, samt bidra till tankesmedjans och Arenagruppens övriga arbete.

Arena Idé är en progressiv, partipolitiskt obunden tankesmedja med fokus på arbetsmarknad, ekonomisk politik, välfärd och demokrati. Vi finansieras av fackföreningsrörelsen och är en del av den ideella föreningen Arenagruppen. Tankesmedjans verksamhet består huvudsakligen i utgivning av rapporter, podcaster, böcker och skrifter, samt anordnande av seminarier och andra evenemang.

Vi som arbetar på Arena Idé idag är Lisa Pelling, German Bender, Håkan A Bengtsson och Helena Eitrem.

Arena Idé genomför egna analyser och utredningar, men samarbetar också med externa experter. För detta har vi knutit till oss ett stort antal forskare, utredare och andra skribenter.

Arena Idés finansiärer är huvudsakligen fackförbund inom LO, TCO och Saco. Vi är fackföreningsnära och utgår från ett löntagar- och medborgarperspektiv. Vi är självständiga och fria att planera och genomföra vår verksamhets innehåll och inriktning.

Vi har kollektivavtal och är en arbetsplats som eftersträvar mångfald.

Skicka din ansökan till jobb@arenagruppen.se

Sista ansökningsdag är 30 juni.

Frågor om tjänsten besvaras av Håkan A Bengtsson hakan.bengtsson@arenagruppen.se eller Lisa Pelling
lisa.pelling@arenagruppen.se.

Fackklubbens kontaktperson är German Bender, german.bender@arenagruppen.se.