Lediga tjänster

Arenaakademin söker projektledare

Deltagare i Arenaakademin 2015.

Vad är Arenaakademin?

Arenaakademin är en politisk spetsutbildning för framtida opinionsbildare med inriktning på ekonomisk politik, arbetsmarknad och välfärdsfrågor. Våra deltagare brukar vara mellan 20 och 30 år och från hela Sverige. För att delta i Arenaakademin är grundkravet att du ställer upp på Arenagruppens värderingar om demokrati, jämlikhet och social rättvisa.

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill arbeta på deltid med att leda Arenaaakademin. Ledarskapet delar du med Susanna Kierkegaard. 

Vi vill att Arenaakademins deltagare ska bestå av nya personer och nya grupper som inte tidigare har varit i kontakt med Arenagruppen. Vi söker därför dig som har ett brett kontaktnät bland unga aktivister och ideellt engagerade. Vi hoppas att du tidigare har arbetat med unga – och gärna med killar/unga män. En fördel är om du har kontakt med personer som är fackligt aktiva eller engagerade i frågor om social rättvisa. Utöver detta ser vi gärna att du har kunskap om och djup förståelse för minoritetsperspektiv.

För att lyckas i din roll tror vi att du som söker

  • Har erfarenhet av att leda utbildningar
  • Har erfarenhet av att skapa engagemang i sociala medier där en organisation eller ett företag är avsändaren

Ett ytterligare plus är om du har erfarenhet av

  • Rekrytering
  • Projektledning

Dina erfarenheter kan komma från arbetslivet eller från ideellt engagemang.

Varför jobba som projektledare för Arenaakademin?

Genom de personer som utbildas i Arenaakademin hjälper du till att förbättra samhället. 

Utöver det får du

  • Fördjupa och utveckla ditt eget engagemang för politik och samhällsfrågor
  • Arbeta i en intellektuell och stimulerande miljö
  • Flexibilitet att utföra arbetet såsom det passar dig och Susanna
  • Ett bredare nätverk
  • Kollektivavtal och bra arbetsvillkor

Tjänsten är på 40 % av en heltid under augusti 2021 till mars 2022. Vi ser gärna att du vill fortsätta att leda Arenaakademin under ett par år.

Vilka är Arenagruppen, Arena Idé och Arena Opinion?

Arenagruppen är en ideell förening som rymmer flera olika opinionsbildande verksamheter – Dagens Arena, tankesmedjan Arena Idé, bokförlagen Atlas och Premiss, Arena Skolinformation och pr- och kommunikationsfirman Arena Opinion. Gemensamt för oss är att vi vill bidra till en framtidsinriktad samhällsdebatt utifrån de grundläggande värderingarna om jämlikhet, jämställdhet, hållbarhet, social rättvisa, solidaritet, demokrati och frihet.

Arena Idé och Arena Opinion driver tillsammans Arenaakademin.

Hur ansöker jag?

I den här ansökan använder vi oss av urvalsfrågor istället för att be om personligt brev och CV. Frågorna handlar om dina erfarenheter och drivkrafter och gör att vi får samma viktiga information från alla sökande. Klicka på knappen “ansök” för att se frågorna. 

Sista ansökningsdag är söndagen den 23 maj. 

Frågor om tjänsten besvaras av Silvia Kakembo, silvia.kakembo@arenagruppen.se. Fackklubbens kontaktperson är German Bender, german.bender@arenagruppen.se.