Kontakt

Håkan A Bengtsson

hakan.bengtsson@arenagruppen.se

073-654 13 00


Vd för Arenagruppen

Håkan A Bengtsson är vd för Arenagruppen och politisk redaktör på Dagens Arena. Han skriver regelbundet om politik och idédebatt utifrån en svensk och internationell horisont, både artiklar och böcker. Håkan var med och startade magasinet Arena 1993 och var inledningsvis en av chefredaktörerna. Han har sedan dess varit delaktig i utvecklingen av Arenagruppens olika verksamheter.

Pressbild Håkan A Bengtsson
Pressbild 2 Håkan A Bengtsson

 

Catherine Elmlund

catherine.elmlund@arenagruppen.se

073-654 13 01


Administratör på Arenagruppen

Catherine Elmlund är administratör och kontorsansvarig hos Arenagruppen. Hon ansvarar för administrativa och ekonomiska rutiner. Tillsammans med vd och kanslichefen samordnar hon Arenagruppens verksamhet.

Staffan Kahn

staffan.kahn@arenagruppen.se

073-654 13 04


Projektledare för Arena Skolinformation

Staffan Kahn är projektledare för Arena Skolinformation och arbetar med att utveckla Arenagruppens utbildningar. Han är lärare i samhällskunskap och historia med 20 års pedagogisk erfarenhet från folkhögskola, gymnasiet, myndigheter och ideell sektor. 

 

Silvia Kakembo

silvia.kakembo@arenagruppen.se

073-654 13 03


Byråchef på Arena Opinion

Silvia Kakembo är byråchef på Arena Opinion sedan mars 2021. Silvia brinner för att ideella organisationer ska nå ut med sitt budskap oavsett om det handlar om att påverka opinionen eller locka fler medlemmar. Silvia har erfarenhet av både politisk kommunikation och marknadskommunikation. Hon har tidigare arbetat som politiskt sakkunnig på Finansdepartementet, som managementkonsult och marknadsansvarig på konsultföretaget Centigo och som ledarskribent på Dagens Arena. Silvia är dessutom en uppskattad moderator, workshopledare och föreläsare.

Pressbild på Silvia Kakembo
Pressbild 2 på Silvia Kakembo

Jennifer Söderström

jennifer.soderstrom@arenaopinion.se


Kommunikationsstrateg och rekryteringskonsult

Jennifer har flera års erfarenhet av att jobba som rekryterande chef inom civilsamhället och folkbildningen. Hon har haft roller som kommunikationschef, regionchef och projektledare och har genom dessa erfarenheter bred kunskap inom både kommunikation och rekrytering.

Jonna Lindberg

jonna.lindberg@arenagruppen.se


Grafisk formgivare på Arena Opinion

Jonna är grafisk formgivare på Arena Opinion sedan augusti 2022. Hon har tidigare studerat visuell kommunikation på Beckmans Designhögskola och även arbetat flera år som socionom. Hon brinner för meningsfull design som både påverkar och utmanar samhällsnormerna.

Sonja Leister

sonja.leister@arenagruppen.se

073-654 13 19


Kommunikationsstrateg på Arena Opinion

Sonja Leister är kommunikationsstrateg på Arena Opinion sedan maj 2022. Sonja har 13 års erfarenhet av pressarbete, kommunikation och journalistik. Hon har i många år jobbat som pressekreterare på Läkare Utan Gränser där hon navigerat genom ett stort antal kriser. Sonja är journalist i botten och har bland annat arbetat på aktualitetsprogrammet Brunchrapporten på Sveriges Radio.

Julia Björne

julia.bjorne@arenagruppen.se

070-432 81 45


Kommunikationsstrateg på Arena Opinion

Julia Björne har 15 års erfarenhet av att jobba med kommunikation och projektledning av kampanjer. Julia kommer senast från tjänsten som kommunikatör på Illustratörcentrum och ansvarade innan dess för ABF Stockholms publika verksamhet. I åtta år jobbade hon på kommunikationsbyrån Global Reporting och hon var en av grundarna bakom Blank Spot. Julia brinner för att göra skillnad genom kommunikation.

Mia Laurén

mia.lauren@arenagruppen.se

073-654 13 21


Kommunikationsstrateg på Arena Opinion
Mia Laurén har ett brett samhällsintresse med över 15 års erfarenhet från internationella frågor, hållbarhet och kultur. Mia kommer senast från tjänsten som kommunikationsstrateg på Kulturhuset Stadsteatern. Innan dess var hon kommunikationschef på tankesmedjan Global Utmaning. Hon har även varit marknadsansvarig på tidningen OmVärlden och jobbat för kommunikationsbyrån Global Reporting. Mia är skribent, strateg och gillar digital utveckling.

Jolin Edbrand

jolin.edbrand@arenagruppen.se

073-654 13 12


Digital strateg på Arena Opinion

Jolin brinner för att skapa kommunikation som engagerar. Hon kommer närmast från rollen som ansvarig för digitala kanaler hos Fairtrade Sverige. Innan dess har hon bland annat varit kommunikationsstrateg på Statskontoret och jobbat med digitala kanaler och kampanjer hos Fackförbundet ST. Hon är också utbildad inom visuell kommunikation.

Kristina Wicksell Bukhari

kristina.wicksellbukhari@arenagruppen.se

0706440862


Kommunikationsstrateg på Arena Opinion och Arena Idé

Kristinas specialitet är att hitta kärnan i ett budskap och paketera det till en lättbegriplig, lösningsfokuserad och övertygande kampanj. Hon har arbetat med prisbelönta kampanjer i organisationer som Fatta, Civil Rights Defenders och Make Equal och har även bred erfarenhet av politisk påverkan, sociala medier och press. Kristina är en van föreläsare med många olika sorters utbildningsuppdrag i sin ryggsäck.

Klara Andersson Åsman

klara.anderssonasman@arenagruppen.se

073-734 70 01


Projektledare på Arena Opinion

Klara har flerårig erfarenhet inom projektledning och kommunikation. Hon har gedigen erfarenhet av att jobba med publika arrangemang, att leda grupper och att strategiskt arbeta fram koncept. Med bakgrund från konst- och kulturvärlden, civilsamhället och IT-sektorn har hon en vana att ta sig an projekt av olika karaktär och att skapa engagemang för olika målgrupper.

Maja Stilling

maja.stilling@arenaopinion.se

073-315 00 15 


Kommunikationsstrateg på Arena Opinion

Maja Stilling har många års erfarenhet av politiskt påverkansarbete, strategisk kommunikation och politisk rådgivning. Hon har tidigare arbetat som politiskt sakkunnig på Finansdepartementet och Socialdepartementet, bland annat med politikområdena sjukförsäkring, familjepolitik och pensioner. Maja är utbildad statsvetare, har varit ledarskribent och är en van moderator.

 

Aida Badeli

aida.badeli@arenagruppen.se


Kommunikationsstrateg på Arena Opinion

Aida Badeli är expert på opinionsbildning och att kanalisera ungdomars engagemang. Hon har erfarenhet av politiska processer från kommun- till EU-nivå. Aida kommer senast från Grön Ungdom där hon varit språkrör sedan 2019. Innan dess arbetade hon som politisk sakkunnig i Europaparlamentet med fokus på mänskliga rättigheter. Aida är en van föreläsare, utbildare och moderator.

Jennie Monié

jennie.monie@arenagruppen.se


Förlagskoordinator och projektledare Atlas och Premiss (föräldraledig)
Jennie har en bred bakgrund inom kultur och kommunikation. Hon har bland annat arbetat på förlaget Offside Press i Göteborg, som projektledare på webbyrå samt varit kommunikationsansvarig på Nalen i Stockholm. Utöver kultur har hon ett stort intresse för klimat- och miljöfrågor, samt för fredagsfika.

Daniel Mathisen


Redaktör på Bokförlaget Atlas

Lisa Pelling

lisa.pelling@arenagruppen.se

073-654 13 16


Chef på Arena Idé

Lisa Pelling är chef för tankesmedjan Arena Idé med särskilt ansvar för demokrati och välfärdsfrågor. Hon är också ledarskribent på Dagens Arena och regelbunden kolumnist i Social Europe. Lisa har doktorerat i statsvetenskap vid Wiens universitet, och bl a varit politiskt sakkunnig på utrikesdepartementet.

Lisa Pelling är expert inom migrations- och integrationsfrågor och har djupa kunskaper om europeisk politik och kopplingen mellan juridik och politik. Hon har tillsammans med Göran Dahlgren skrivit boken Jämlik vård – en handlingsplan (Premiss 2020). Tillsammans med Johanna Lindell är hon författare till Det svenska missnöjet (Atlas 2021). Lisa är ofta anlitad som moderator och medverkade i radio, TV och podcasts.

Pressbild på Lisa Pelling

Pressbild 2 på Lisa Pelling

Elinor Odeberg

Elinor.Odeberg@arenagruppen.se

073-654 13 22


Chefsekonom på Arena Idé

Elinor Odeberg är chefsekonom på tankesmedjan Arena Idé. Elinor har arbetat som politiskt sakkunnig på Finansdepartementet med särskilt ansvar för internationell ekonomisk politik. Hon är ekonomhistoriker med gedigen utredningserfarenhet, bland annat som chefsutredare för Socialdemokraterna och utredare på fackförbundet Kommunal, och har en bakgrund som debattör och skribent.

Pressbild på Elinor Odeberg

German Bender

german.bender@arenagruppen.se

070-202 31 11


Utredningschef på Arena Idé

German Bender är utredningschef på tankesmedjan Arena Idé. Han ansvarar för arbetsmarknadsfrågor och utbildningspolitiska frågor. Han skriver rapporter och artiklar och kommenterar arbetsmarknads- och utbildningspolitik i media och andra sammanhang. Inom ramen för sitt arbete på Arena Idé bedriver han även forskning om fackligt inflytande, som doktorand vid Handelshögskolan i Stockholm.

German Bender har tidigare varit grundande redaktör för Arena Essä och är en skarp skribent och moderator med över ett decenniums erfarenhet av analys- och påverkansarbete från bland annat TCO, där han arbetat som utredare och talskrivare, och LO, där han varit talskrivare, politisk sekreterare och opinionsbildningsansvarig. I grunden är han utbildad journalist (JMK) och civilingenjör (KTH), med ett särskilt intresse för teknikens och nya mediers växelverkan med politik, arbetsmarknad, teknik och medier.

Daniel Lind

daniel.lind@arenagruppen.se

072-451 04 46


Forskningsledare för projekt om produktivitet på tankesmedjan Arena Idé

Under de senaste 20 åren har Daniel arbetat inom och ansvarat för facklig utrednings- och samhällspolitisk verksamhet.
Daniel har arbetat med många politikområden, bland annat lönebildning, ekonomisk politik och arbetsmarknadsfrågor i vid bemärkelse, men även arbetsmiljö, social rörlighet, skatter och subjektivt välbefinnande.
Daniel har disputerat på en avhandling om strukturomvandlingen i svensk ekonomi. Som en fortsättning på det arbetet har han publicerat akademiska och semi-akademiska artiklar om Sveriges produktivitet och konkurrenskraft i en globaliserad värld.

Simon Karlsson

simon.karlsson@arenagruppen.se

073-654 13 67


Formgivare på Arena Idé samt kommunikationsansvarig för Arenagruppen
Simon är formgivare och ljudtekniker på tankesmedjan Arena idé. Simon har tidigare arbetat som medietekniker på Karolinska Institutet där han utvecklade tillgängligheten i KI:s digitala undervisningsmaterial.

Helena Eitrem

helena.eitrem@arenagruppen.se


Kommunikatör på tankesmedjan Arena Idé 

Helena Eitrem är kommunikationsansvarig för Arenagruppen, med särskilt ansvar att samordna kommunikationen av våra olika verksamhetsgrenar och hitta synergieffekter. Helena har en lång erfarenhet av att kommunicera kring samhälls- och demokratifrågor. Hon kommer senast från en tjänst som PR-ansvarig för sakprosa på Natur och Kultur.