Kontakt

Håkan A Bengtsson

hakan.bengtsson@arenagruppen.se

073-654 13 00


Vd för Arenagruppen

Håkan A Bengtsson är vd för Arenagruppen och politisk redaktör på Dagens Arena. Han skriver regelbundet om politik och idédebatt utifrån en svensk och internationell horisont, både artiklar och böcker. Håkan var med och startade magasinet Arena 1993 och var inledningsvis en av chefredaktörerna. Han har sedan dess varit delaktig i utvecklingen av Arenagruppens olika verksamheter.

Ola Bo Larsson

ola.larsson@arenagruppen.se

0703573814


Kanslichef på Arenagruppen

Ola Bo Larsson är kanslichef på Arenagruppen. Han samordnar Arenagruppens verksamhet, med särskilt ansvar för ekonomi, personal och administration. Ola har en lång yrkeserfarenhet från folkbildningen med flera förtroendeuppdrag. Senast har han varit chef och rektor för Jakobsbergs folkhögskola. 

Catherine Elmlund

catherine.elmlund@arenagruppen.se

073-654 13 01


Administratör för Arenagruppen

Catherine Elmlund är administratör och kontorsansvarig hos Arenagruppen. Hon ansvarar för administrativa och ekonomiska rutiner. Tillsammans med vd och kanslichefen samordnar hon Arenagruppens verksamhet.

Silvia Kakembo

silvia.kakembo@arenagruppen.se

073-654 13 03


Byråchef på Arena Opinion

Silvia Kakembo är byråchef på Arena Opinion sedan mars 2021. Silvia brinner för att ideella organisationer ska nå ut med sitt budskap oavsett om det handlar om att påverka opinionen eller locka fler medlemmar. Silvia har erfarenhet av både politisk kommunikation och marknadskommunikation. Hon har tidigare arbetat som politiskt sakkunnig på Finansdepartementet, som managementkonsult och marknadsansvarig på konsultföretaget Centigo och som ledarskribent på Dagens Arena. Silvia är dessutom en uppskattad moderator, workshopledare och föreläsare.

Mia Laurén

mia.lauren@arenagruppen.se

0736541321


Mia Laurén är kommunikationsstrateg på Arena Opinion sedan augusti 2021. Hon har ett brett samhällsintresse med över 15 års erfarenhet från internationella frågor, hållbarhet och kultur. Mia kommer senast från tjänsten som kommunikationsstrateg på Kulturhuset Stadsteatern. Innan dess var hon kommunikationschef på tankesmedjan Global Utmaning. Hon har även varit marknadsansvarig på tidningen OmVärlden och jobbat för kommunikationsbyrån Global Reporting. Mia är skribent, strateg och gillar digital utveckling.

Hanna Lindquist

hanna.lindquist@arenagruppen.se

073-654 13 22


Kommunikationsstrateg på Arena Opinion

Hanna har mångårig erfarenhet från förtroendeuppdrag inom civilsamhället och ideell sektor, med särskilt intresse för bostadspolitik, medlemsengagemang och opinionsbildning. Hon kommer senast från Trine, ett startupbolag som byggt en investeringsplattform för solenergilösningar. Hos Trine var Hanna ansvarig för kommunikation, marknadsföring och kundrelationer.

Susanna Kierkegaard

susanna.kierkegaard@arenagruppen.se

0736541304


Rektor och ledarskribent
Susanna Kierkegaard är frilansskribent och arbetar deltid på Arena Idé, bland annat som rektor för Arenaakademin. Hon är även ledarskribent i Dagens Arena och lördagskrönikör på Aftonbladets ledarsida. Susanna har en examen i politik, filosofi och ekonomi från University of Oxford.

Amanda Sonesson

amanda.sonesson@arenagruppen.se

0736541305


Rektor Arenaakademin

Amanda Sonesson arbetar deltid som rektor för Arenaakademin.

Därutöver arbetar hon som frilans med att analysera rysk politik och ekonomi. Amanda har ett mångårigt engagemang i civilsamhället med fokus på ungas rättigheter och organisering. Under sina studier grundade Amanda en medieplattform som publicerar texter med fokus på politik, samhälle och kultur i de forna Sovjetstaterna.

Jonas Nordling

jonas.nordling@arenagruppen.se

070-786 84 33


Chefredaktör för Dagens Arena

Jonas Nordling är chefredaktör och utgivare för Dagens Arena. Han har tidigare bland annat arbetat på SVT, samt tidskrifterna Vår bostad och Bofast. Jonas har även varit kolumnist på Medievärlden, drivit Journalistpodden, samt varit förbundsordförande för Journalistförbundet.

Jesper Bengtsson

jesper.bengtsson@arenagruppen.se

070-268 25 29


Förlagschef för Atlas och Premiss

Jesper Bengtsson är förlagschef för Atlas och Premiss. Han har varit verksam som journalist i 25 år och skrivit flera böcker, bland annat om utvecklingen i Burma. Jesper var tidigare även ordförande för Reportrar utan gränser och är ordförande för Svenska PEN.

Lisa Pelling

lisa.pelling@arenagruppen.se

073-654 13 16


Chef på Arena Idé

Lisa Pelling är chef för tankesmedjan Arena Idé med särskilt ansvar för demokrati och välfärdsfrågor. Lisa har doktorerat i statsvetenskap vid Wiens universitet, har varit programchef på tankesmedjan Global Utmaning och politiskt sakkunnig på utrikesdepartementet. Lisa Pelling är expert inom migrations- och integrationsfrågor och har djupa kunskaper om europeisk politik och kopplingen mellan juridik och politik.

German Bender

german.bender@arenagruppen.se

070-202 31 11


Utredningschef på Arena Idé

German Bender är utredningschef på tankesmedjan Arena Idé. Han ansvarar för arbetsmarknadsfrågor och utbildningspolitiska frågor. Han skriver rapporter och artiklar och kommenterar arbetsmarknads- och utbildningspolitik i media och andra sammanhang. Inom ramen för sitt arbete på Arena Idé bedriver han även forskning om fackligt inflytande, som doktorand vid Handelshögskolan i Stockholm.

German Bender har tidigare varit grundande redaktör för Arena Essä och är en skarp skribent och moderator med över ett decenniums erfarenhet av analys- och påverkansarbete från bland annat TCO, där han arbetat som utredare och talskrivare, och LO, där han varit talskrivare, politisk sekreterare och opinionsbildningsansvarig. I grunden är han utbildad journalist (JMK) och civilingenjör (KTH), med ett särskilt intresse för teknikens och nya mediers växelverkan med politik, arbetsmarknad, teknik och medier.

Daniel Lind

daniel.lind@arenagruppen.se

073-654 13 67


Forskningsledare för projekt om produktivitet på tankesmedjan Arena Idé

Under de senaste 20 åren har Daniel arbetat inom och ansvarat för facklig utrednings- och samhällspolitisk verksamhet.
Daniel har arbetat med många politikområden, bland annat lönebildning, ekonomisk politik och arbetsmarknadsfrågor i vid bemärkelse, men även arbetsmiljö, social rörlighet, skatter och subjektivt välbefinnande.
Daniel har disputerat på en avhandling om strukturomvandlingen i svensk ekonomi. Som en fortsättning på det arbetet har han publicerat akademiska och semi-akademiska artiklar om Sveriges produktivitet och konkurrenskraft i en globaliserad värld.

Helena Eitrem

helena.eitrem@arenagruppen.se

073-654 13 13


Kommunikatör tankesmedjan Arena Idé

Kommunikationsansvarig för Arenagruppen

Helena Eitrem är kommunikationsansvarig för Arenagruppen, med särskilt ansvar att samordna kommunikationen av våra olika verksamhetsgrenar och hitta synergieffekter. Helena har en lång erfarenhet av att kommunicera kring samhälls- och demokratifrågor. Hon kommer senast från en tjänst som PR-ansvarig för sakprosa på Natur och Kultur.