Webbinarium: Tre liv, en politisk biografi

6 Dec 2023 16:00 - 6 Dec 2023 17:00
Arenagruppens facebooksida

Digitalt seminarium onsdag 6 december kl 16.00
Sänds på Arenagruppens Facebooksida: https://facebook.com/arenagruppen

Anders Sundström, minister, makthavare i näringslivet och mäklare för nysatsningar i Norrland, har utkommit med boken Tre liv, en politisk biografi

Anders Sundström har två gånger fått frågan om att bli S partiledare, och två gånger om att bli partisekreterare. En gång svarade han ja. Som ungt kommunalråd i Piteå blev han förste norrbottning i det ”mäktiga verkställande utskottet”. År 1998 ville han fortsätta som näringsminister, men kände sig sparkad av Göran Persson, och hoppade av i protest. Som bankdirektör blev han central i arbetet med att rädda Boliden undan konkurs, som vd för Folksam central för att rädda Swedbank.

Utan hans tro på att gruvan i Pajala kunde öppnas igen efter en konkurs hade Kaunis Iron inte funnits. När norra Norrland nyindustrialiseras har han alltid ett finger med. 

Han har inte duckat för konflikter och har haft flera centrala roller i politiken och näringslivet. Detta är hans berättelse. Boken är skriven i samarbete med journalisten Janne Sundling.

Medverkande:
Anders Sundström, tidigare mångårigt kommunalråd i Piteå, minister och aktiv i näringslivet, Folksam, Coop, Swedbank m m, samtalar med Göran Eriksson, tidigare studieombudsman på ABF Stockholm.