Vägval i Frankrike

3 Mar 2022 16:00 - 3 Mar 2022 17:00

Det är presidentval i Frankrike den 10 april, andra omgång 24 april (då bara med två kandidater) President Macron ställer upp för omval. Ett val med stor betydelse för hela Europa.

Centrala samhällsfrågor är bland andra ekonomien (prisökningar, energi, bostäder ) vidgade
klyftor (segregation), invandring, rasismen, klyftan land-stad, miljöutmaningen Frankrike roll i EU och världen. Och andra.

Benedicte Berner-Eyde är utbildad vid ”Institut d’ Etudes Politiques de Paris” (Sciences Po) och har framför allt sysslat med yttrandefrihet. Hon har undervisat bl.a. vid Harvard University och ”Institut d’ Etudes Politiques de Paris”. Hon är för närvarande ordförande för den svenska kommittén för mänskliga rättigheter, Civil Rights Defenders och associerad till ”Davis Centre for Russian and Eurasian Studies” vid Harvard.

Tomas Lindbom. Tomas Lindbom är författare och Frankrikekännare. Han skrev boken Slaget om Frankrike (Atlas förlag 2017) och förbereder nu en uppföljare till hösten 2022 med en analys av fransk politik och det franska presidentvalet. Tomas hörs också regelbundet om Frankrike i olika medier

Samtalsledare Carl Tham.

Webbinariet sänds live på Arenagruppens facebooksida. Klicka här för att komma till Arenagruppens facebooksida.

Webbinariet kan ses i efterhand på Arenagruppens youtubekanal.