After work: Kan kärnkraften bromsa klimatförändringarna?

10 Apr 2024 16:45 - 10 Apr 2024 17:45
Arenagruppen, Barnhusgatan 4, Stockholm

Det råder delade meningar om kärnkraftens framtida roll när det gäller behovet att elektrifiera våra samhällen och bromsa klimatförändringarna. Men de flesta är överens om att det krävs väl underbyggda beslut för att lösa problemen vi står inför. 

Onsdagen den 10 april kommer Right Livelihood-pristagaren Mycle Schneider till Sverige för att lansera World Nuclear Industry Status Report 2023. Vi har glädjen att bjuda in dig till en after work med Schneider, samordnande huvudförfattare av rapporten baserad i Paris. 

World Nuclear Industry Status Report innehåller ett av världens mest omfattande dataset om kärnkraftsindustrin, samt analyser och fallstudier som tagits fram av oberoende och tvärvetenskapliga experter. Den ges ut årligen och citeras av forskare och medier världen över. Den nya rapporten på över 500 sidor innehåller en omfattande översikt över världens alla kärnkraftsreaktorer, inklusive information om drift, produktion, flottans ålder och projekt under konstruktion. Ett kapitel dedikeras särskilt åt att undersöka utvecklingen av små modulära reaktorer, som många hyser stor tilltro till för framtida elproduktion.

 – Eftersom utbyggnad av kärnkraft tar lång tid och kräver stora summor pengar, ofta offentliga, är det av yttersta vikt att förankra beslutsfattande i fakta. World Nuclear Industry Status Report 2023 erbjuder en oumbärlig ”reality-check”, säger Mycle Schneider inför besöket i Sverige.

 När: onsdag 10 april kl. 16.45-17.45

Var: Arenagruppen, Barnhusgatan 4, Stockholm

Anmälan till hakan.bengtsson@arenagruppen.se