Hörselwebbinarier med PRO

Varannan person över 75 år har en påtaglig hörselnedsättning och redan i åldern 65-74 år är det en av tre som drabbats. Svårigheter att höra får konsekvenser för kommunikation och delaktighet. Hörselnedsättningen påverkar inte bara den som själv är drabbad, utan även anhöriga berörs när kommunikationsproblemen ökar.

HRF och PRO i Stockholms län vill öka kunskapen om åldersrelaterad hörselnedsättning och vad man kan göra för att minska de negativa konsekvenserna.

Det första webbinariet, som sändes den 12 april 2021, handlar om vad som händer med hörseln när man blir äldre och hur det påverkar både oss själva och våra anhöriga. Det bjuds på hörselsmarta tips och strategier, samt information om olika tekniska lösningar. Se webbinariet nedan.

Det andra webbinariet, som sändes den 19 april 2021, berättar vi om hur hörselvården i Stockholms län fungerar. Vad ska man tänka på när man besöker en audionommottagning? Hur går det till att prova ut en hörapparat? Vilka rättigheter har man? Se webbinariet nedan.

Arrangörer: PRO-distriktet i Stockholms län, Arena Idé, ABF Stockholm, ABF Göteborg.