Webbinarium Hörselwebbinarier med PRO

12 Apr 2021 11:00 - 12 Apr 2021 12:45
https://www.facebook.com/Arenaide/live

Hörselsmarta tips och strategier

Varannan person över 75 år har en påtaglig hörselnedsättning och redan i åldern 65-74 år är det en av tre som drabbats. Svårigheter att höra får konsekvenser för kommunikation och delaktighet. Hörselnedsättningen påverkar inte bara den som själv är drabbad, utan även anhöriga berörs när kommunikationsproblemen ökar.

HRF och PRO i Stockholms län vill öka kunskapen om åldersrelaterad hörselnedsättning och vad man kan göra för att minska de negativa konsekvenserna. Därför bjuder vi nu in till två digitala seminarier på ämnet.

Det första webbinariet den 12 april kommer att handla om vad som händer med hörseln när man blir äldre och hur det påverkar både oss själva och våra anhöriga. Det kommer även bjudas på hörselsmarta tips och strategier, samt information om olika tekniska lösningar.

Vid det andra webbinariet den 19 april kommer vi att berätta om hur hörselvården i Stockholms län fungerar. Vad ska man tänka på när man besöker en audionommottagning? Hur går det till att prova ut en hörapparat? Vilka rättigheter har man?