Arena Bildning

Folkbildning och pedagogisk metodutveckling

Arena Bildning är Arenas verksamhet för folkbildning och pedagogisk metodutveckling. Vi erbjuder olika kurser och föreläsningar och hjälper gärna till med att ta fram utbildningsmaterial och leda pedagogiska processer.

Kurser våren 24

Verktygslåda för opinionsbildare 25 % distans

– för dig som vill pröva på olika sätt att nå ut med ett budskap.

Kursen anordnas av Medlefors Folkhögskola i samarbete med Arena. Den är på kvartsfart på distans med en helgträff i Stockholm.

Läs mer här

Mobilisera för demokrati 25 % distans

– för dig som vill utforska de hot och möjligheter demokratin står inför idag och olika strategier för att vitalisera och försvara demokratin. 

Kursen anordnas av Medlefors Folkhögskola i samarbete med Arena. Den är på kvartsfart på distans med en helgträff i Skellefteå.

Läs mer här

Politiska samtalsklubben halvfart i Stockholm

– för dig som vill samtala om dagens och framtidens politik.

Kursen anordnas av Runö Folkhögskola i samarbete med Arena. Den är på halvfart och ses i Stockholm på onsdagar och torsdagar kl 13-17.

Läs mer här

Politik och samhälle seniorkurs i Skellefteå

– för dig som vill diskutera viktiga samhällsfrågor som välfärd, rasism och klimat.

Kursen anordnas av Medlefors Folkhögskola i samarbete med Arena och ses en dag i veckan i Skellefteå.

Läs mer här

Webbinarieserie 

Webbinarier om aktuell samhällslitteratur i samarbete med ABF Stockholm. Håll utkik i Arenas kalendarium för aktuella webbinarier.

Hör gärna av dig

Vi samarbetar med folkhögskolor, studieförbund, civilsamhälle och företag som vill förbättra samhället. Förutom kurser och annan folkbildningsverksamhet så hjälper vi gärna till med att ta fram utbildningsmaterial, leda pedagogiska processer och hålla föreläsningar. Vi har tidigare bland annat tagit fram ett rollspel om klimat och fattigdomsbekämpning till Vi-skogen och en lärarhandledning till filmen Bullets, samt modererat panelsamtal om folkbildning. 

Har du en idé på ett samarbete eller undrar något om våra kurser? Hör gärna av dig till Arena Bildnings verksamhetsutvecklare Staffan Kahn på staffan.kahn@arenagruppen.se, 073 654 13 04. 

Kategorier:
Okategoriserade